Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

DENIOS introduceert VARIO-Flow 4.0

2 augustus 2016, 11:42

VARIO-Flow 4.0 logo

Bijna 20 jaar na de introductie van VARIO-Flow techniek als laboratoriumtoepassing heeft DENIOS met groot succes het nieuwe prototype VARIO-Flow 4.0 geïntroduceerd tijdens de vakbeurs Labtechnology. De vierde generatie VARIO-Flow is gebaseerd op de huidige stand der techniek, maakt gebruik van digitale besturings- en controletechniek, heeft een nog verder verbeterde luchthuishouding en is uitgevoerd in hoogwaardig RVS.

Constructie

Diverse luchttechnische onderdelen zijn verder geoptimaliseerd, waardoor het gehele systeem van het gericht inblazen van lucht en de afzuiging nogmaals efficiënter geworden is. Hierdoor zijn onder andere het geluidsniveau en het energieverbruik verminderd. Daarnaast wordt de VARIO-Flow 4.0 geheel digitaal aangestuurd d.m.v. een touchscreen display. Ieder onderdeel wordt gecontroleerd en kan ook worden geregistreerd. Behalve de VARIO-Flow 4.0 werkplek zelf kan dat worden toegepast op de personen die ermee aan het werk zijn, na registratie of inloggen, en de producten die worden be- of verwerkt. De geregistreerde gegevens kunnen worden uitgelezen op een computer of tablet, zowel direct bij de werkplek als op afstand via internet. Zo kan het gehele verwerkingsproces optimaal worden aangestuurd en gemonitord.

Recirculatie-unit

Dankzij de optionele recirculatie-unit kan de VARIO-Flow 4.0 overal worden geplaatst. Een aparte bouwkundige afzuiginstallatie is hierbij niet noodzakelijk. Alle afgezogen lucht wordt door de unit ontdaan van schadelijke deeltjes, gassen en dampen, d.m.v. een partikelfilter voor grove deeltjes, een hepafilter voor de kleine deeltjes en een tienvoudig koolactieffilter voor het opvangen van alle chemische verontreinigingen. De gerecirculeerde lucht is in vele gevallen schoner dan de oorspronkelijke omgevingslucht. Deze recirculatie-unit is modulair uitgevoerd en kan voor onderhoud op relatief simpele manier worden vervangen door een "verse" unit. De units die worden verwisseld zijn afgesloten om iedere kans op vervuiling door de onderhoudswerkzaamheden, en mogelijk bijkomend gevaar voor de servicemedewerker, te voorkomen. De gebruikte units worden gereviseerd en klaargemaakt voor een volgende cyclus.

VARIO-Flow 4.0 exclusief recirculatiefilter

VARIO-Flow 4.0 inclusief recirculatiefilter

Roestvast stalen VARIO-Flow 4.0 exclusief Quick-Change filterunit.

Roestvast stalen VARIO-Flow 4.0 inclusief Quick-Change filterunit met meerfase filtersysteem geïntegreerd in de onderbouw.

Bent u nieuwsgierig naar de VARIO-Flow 4.0?

Bezoek DENIOS van 4 t/m 7 oktober tijdens World of Technology & Science en maak kennis met VARIO-Flow 4.0, Hal 7 stand A 052.

Klik hier om u kosteloos aan te melden voor WOTS.

Website design en ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist.