Brandwerende Li-Ion batterijopslag POWER SAFE
Veilige energieopslag met lithium-ion: POWER SAFE volgens PGS 37
Lithium-ion batterijen spelen een sleutelrol in de energietransitie, vooral bij stationaire energieopslagsystemen. Tegelijk brengen ze aanzienlijke risico’s met zich mee, zoals oververhitting en thermal runaway – een gevaar dat bij diverse batterijbranden al is aangetoond, ook in grootschalige toepassingen. Een doordacht veiligheids- en brandwerendheidsconcept is daarom essentieel bij de opslag van lithiumbatterijen.
Met POWER SAFE biedt DENIOS een innovatieve totaaloplossing voor veilige opslag van lithium-ion batterijen, volledig in lijn met de PGS 37-richtlijnen. Deze modulaire units combineren hoogwaardige brandwering met intelligente risicoafdekking, waardoor bedrijven zowel aan technische veiligheidsnormen als aan de eisen van verzekeraars voldoen. Verkrijgbaar in verschillende configuraties – van compacte systemen tot grootschalige energieopslag – is POWER SAFE dé standaard voor wie veilig en toekomstbestendig wil opslaan.
POWER SAFE - opslag voor batterijen in verschillende opslag- en prestatieformaten
Uw bewijs van veiligheid in het goedkeuringsproces
Opslag voor batterijen met POWER SAFE beschermt mens, milieu en eigendommen tegen brand en stelt de energievoorziening veilig.
Het POWER SAFE opslagsysteem voor lithium-ion batterijen voldoet aan de hoogste eisen van industrie en handel. Dankzij de robuuste kwaliteit, lange levensduur en modulaire opbouw is het systeem toekomstbestendig én flexibel uit te breiden. POWER SAFE is ontworpen met veiligheid als uitgangspunt en biedt een dubbele frameconstructie met F90-geclassificeerde brandwerendheid. Dit betekent: tot 90 minuten bescherming tegen brand van binnenuit én van buitenaf en is daarmee volledig in lijn met de eisen van PGS 37. Installatie direct naast gebouwen is hierdoor mogelijk, zonder extra afstandsvereisten.
De brandwerende opslagmodules beschikken over een Europese Technische Goedkeuring (ETA) en CE-markering. Dit biedt extra zekerheid bij goedkeuringsprocedures en vergemakkelijkt de planning, zeker bij internationale toepassingen.
Voor maximale veiligheid raden wij aan het systeem 24/7 te monitoren. Dankzij geïntegreerde sensortechnologie houdt POWER SAFE voortdurend kritieke parameters in de gaten, zoals kamertemperatuur, luchtvochtigheid en laadstatus. Bij afwijkingen van de norm slaat het systeem automatisch alarm – via e-mail of SMS – zodat operators direct kunnen handelen. De combinatie van actieve bewaking en gecertificeerde brandwering geeft gebruikers maximale controle en kostbare tijd om noodmaatregelen te treffen.
Toekomstbestendige energieopslag
Topkwaliteit, service en uitbreidbaarheid zorgen voor een lange levensduur.
Geclassificeerde brandwerendheid
Het opslagsysteem is ten minste 90 minuten bestand tegen vuur van binnen of buiten.
Versnelde goedkeuringsprocedure
Biedt het bewijs van veiligheid dat vaak door de autoriteiten wordt geëist.
Installatie zonder veiligheidsafstand
Kan in de onmiddellijke nabijheid van het gebouw worden geplaatst.
Real-time waarschuwing (add-on)
Maakt het mogelijk om direct noodmaatregelen te nemen.
Met de juiste strategie zuinig omgaan met elektriciteit
Kostenbesparingen door tariefafhankelijk gebruik van de opslagfaciliteit
Voor afnemers van elektriciteit met variabele prijzen is verbruik in het lage tarief economisch zinvol, maar niet altijd mogelijk. Met onze opslagsystemen kan het verbruik in het hoge tarief aanzienlijk worden verminderd. Dit bespaart veel geld - en bovendien wordt het gebruik van het openbare elektriciteitsnet gelijkmatiger en blijft het stabiel.
Voor wie?
Bedrijven met variabele prijzen voor het elektriciteitsnetwerk, openbare sector, leveranciers van netwerkdiensten.
Kostenbesparingen door lagere dienstverleningsprijzen
Verbruikers met lastprofielmeting betalen voorrang voor het afgenomen vermogen. De momenten van het hoogste stroomverbruik zijn relevant voor de kosten. Batterijopslag kan opgeslagen elektriciteit vrijmaken tijdens piekbelastingen en de netaankoop verminderen. Dit vermindert het aansluitvermogen en kan duizenden euro's per jaar besparen.
Voor wie?
Bedrijven met hoge vermogenseisen en meting van het belastingsprofiel. Denk aan snellaadstations, landbouw, werkplaatsen, bouwindustrie.
Verhoging van het aandeel van zelfconsumptie
Als de opbrengst van de zonne-energie groter is dan het huidige stroomverbruik, wordt het overschot geladen in de batterijopslag. Als de energie de elektriciteitsbehoefte niet meer kan dekken, grijpt het opslagsysteem in en levert de benodigde elektriciteit. Als deze leeg is, wordt de elektriciteit weer van het net afgenomen. Het eigen verbruik kan hierdoor tot 80% en meer worden verhoogd.
Voor wie?
Bedrijven met een zonnestroominstallatie of een geschikt dak. Bijvoorbeeld expediteurs, landbouw, werkplaatsen, fabrieken.
Combinatie van verschillende beheerstrategieën
Multi-Use maakt het mogelijk om operationele managementstrategieën te combineren: bijvoorbeeld eigen verbruiksoptimalisatie, overspanningsbeveiliging en tijdstip van gebruik. Voor de geselecteerde toepassingen kan naar eigen behoefte een geheugen worden gedefinieerd. Voor maximale levensduur en maximaal rendement.
Uw bijdrage aan de energietransitie verdient aandacht
U levert een belangrijke en duurzame bijdrage aan het gebruik van energiebronnen en dus aan de bescherming van het klimaat. Laat dit vooral zien! Met een lakafwerking en verfijning schittert de batterijopslag in uw huisstijl en kunt u met een passende opstelling uw duurzaamheidsstrategie naar buiten toe communiceren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Bij ons op de locatie in Bad Oeynhausen, Duitsland is in 2022 onze eigen POWER SAFE op het net aangesloten. U bent van harte uitgenodigd om langs te komen kijken. We laten u graag ons PV-systeem zien, waarmee we al meer dan 15% van onze eigen elektriciteitsbehoefte dekken. In combinatie met onze opslag voor batterijen zullen wij onze elektriciteitsbehoeften nog efficiënter kunnen dekken.
PGS 37-1: Richtlijn voor de veilige opslag van elektriciteit in energieopslagsystemen
We maken steeds vaker gebruik van Energie Opslag Systemen met lithium batterijen. Om dit op een verantwoorde manier te doen, is in de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen PGS 37-1 ontwikkeld. De PGS 37-1 richt zich specifiek op de veiligheid van lithiumhoudende energiedragers en de juiste toepassing ervan in een Energie Opslag Systeem (EOS). PGS 37-1 zorgt voor uniforme maatregelen, wat essentieel is gezien de snelle opkomst van EOS’en in zowel de industrie als de woonomgeving.
De PGS 37-1 gaat over hoe je op een veilige manier met ‘grote batterijen’ moet omgaan. Deze batterijen bestaan uit gekoppelde lithiumbatterijen die worden gebruikt om energie op te slaan en vervolgens elektriciteit te leveren. Vanwege het risico op een thermal runaway, een brand die zich voordoet in de energiedrager en niet zomaar te stoppen is, kunnen ze potentieel gevaarlijk zijn. Daarom is het van cruciaal belang om ze op de juiste manier toe te passen.