DENIOS B.V
Christiaan Huijgensweg 4
2408 AJ Alphen aan den Rijn

Tel.: +31 172 50 64 66
E-Mail: info@denios.nl
Internet: www.denios.nl

8 belangrijke vragen in de ontwerpfase voor een nieuwe warmtekamer

Het ontwerpen van een warmtekamer roept vaak veel vragen op: Welke functies moet de warmtekamer hebben? Welke afmetingen zijn er nodig voor de te verwarmen producten? Met welke lokale omstandigheden moet rekening worden gehouden? Hieronder geven we u aan de hand van acht vragen de belangrijke factoren voor de planning die u nodig hebt als u investeert in een voorbereidingssysteem voor het verwarmen van materialen voor verdere verwerking in de productie. We vinden voor alles een oplossing. Daarom vindt u onder de planningsadviezen ook informatie over het dienstenaanbod van DENIOS. En als u vragen hebt, adviseren wij u graag ter plaatse!

1. Welk materiaal moet worden behandeld?

De warmtekamer moet worden afgestemd op het te verwerken materiaal en de houders waarin het materiaal in de kamer wordt geplaatst. De materiaaleigenschappen en -hoeveelheid zijn bepalend voor het technische ontwerp van het systeem. Naast het technische proces moet ook rekening worden gehouden met het gevarenpotentieel van het materiaal, bijvoorbeeld in het geval van waterverontreinigende stoffen of gevaarlijke stoffen. Naast persoonlijke en productbescherming moet er mogelijk ook rekening worden gehouden met maatregelen voor water-, brand- en explosiebescherming. De risicobeoordeling en het afleiden van geschikte beschermingsconcepten is de verantwoordelijkheid van de exploitant.

DENIOS is expert in technische oplossingen voor de omgang met gevaarlijke stoffen. Ons assortiment omvat verwarmingskamers met geïntegreerde lekbakken voor de behandeling van waterverontreinigende stoffen. Heeft u ook oplossingen nodig voor de (tussen)opslag van temperatuurgevoelige, gevaarlijke stoffen? Wij analyseren graag uw behoeften en configureren voor u een temperatuurgeregeld opslagsysteem voor gevaarlijke stoffen uit onze eigen productie.

2. Welk productievolume is gepland in welke tijd?

Als er een nieuw processysteem wordt geïnstalleerd waarvoor het voorverwarmen of smelten van de procesmaterialen nodig is, ontbreekt het aan empirische waarden voor de vereiste doorvoerhoeveelheid en duur van het voorbereidingsproces. Deze zijn niet alleen afhankelijk van de viscositeit en de containergrootte of hoeveelheid van het materiaal, maar ook van de efficiëntie van de warmtekamer.

De efficiëntie van de warmtekamer hangt af van het zo snel mogelijk bereiken van de gewenste kerntemperatuur en het handhaven van de temperatuurnauwkeurigheid tot het einde van het prepareerproces.

Het tijdelijk gebruik van een gehuurde warmtekamer wordt aanbevolen voordat een verkeerde planning leidt tot een investering die niet het gewenste resultaat oplevert en gepaard gaat met hoge vervolgkosten.

Bij DENIOS hebben we al nieuwe systemen gerealiseerd die beter presteren dan oude systemen met rendementsverhogingen tot 50%. We bereiken dit door het optimaliseren van de interactie tussen luchtverwarming, stromingsgeometrie, gecontroleerd luchtvolume en thermische isolatie binnen de DENIOS warmtekamer. *

Nog meer planningszekerheid

Heeft u een nieuw product in uw portfolio en wilt u weten hoe het zich gedraagt bij verschillende temperaturen? Hoe lang zijn de opwarmtijden? Is temperen in warmtekamers de juiste oplossing voor u? Probeer het gewoon uit. Eerst huren, dan kopen - met een DENIOS verwarmingskamer kunt u vooruit plannen en belangrijke ervaring opdoen voordat u een aankoopbeslissing neemt.

3. Welke energiebronnen kunnen (efficiënt) worden gebruikt?

Elektriciteit is de meest gebruikte energiebron voor de energievoorziening van een warmtekamer. Uw algemene omstandigheden kunnen echter ook gunstig zijn voor het gebruik van uw proces- of afvalwarmte, in de vorm van stoom, thermische olie of heet water. Houd rekening met de keuze van de energiebron bij het plannen van uw behandelingssysteem, aangezien de onderdelen van het systeem dienovereenkomstig worden aangepast. U kunt mogelijk aanspraak maken op subsidies voor de investering in een energie-efficiënte zuiveringsinstallatie. *Welke energiebron je ook kiest, met een DENIOS verwarmingskamer kan de energievoorziening worden aangepast. We adviseren je graag over hoe de gekozen energiebron de samenstelling van de systeemcomponenten beïnvloedt.*

4. Met welke structurele randvoorwaarden moet rekening worden gehouden bij de planning?

Ruimte, toegankelijkheid, transportroutes en media-aansluitingen zijn beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het plannen van het ontwerp van uw warmtekamer. Deze structurele voorwaarden moeten zo economisch mogelijk worden gebruikt. Als er ernstige beperkingen zijn, moet er meestal een oplossing op maat worden gepland. Een modulair ontwerp of een buiteninstallatie zijn ook mogelijke opties.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw productieomstandigheden gebruiken we een oplossing op maat als ons standaardaanbod niet aan uw eisen voldoet. Zo kunnen we u een optimale en compromisloze integratie in uw productieomgeving bieden. We noemen dit "best-fit". We komen graag bij u langs om uw wensen te beoordelen. De gezamenlijke dialoog levert een beslissende bijdrage aan uw voordeel. Het leidt tot een verstandig en economisch concept. Dit is ook wat we bedoelen met best-fit: u krijgt van ons geen diensten die u niet nodig hebt.

5. Hoe wordt de processtroom gepland?

In de regel kan de procesvolgorde voor het verwarmen van materialen voor verdere verwerking in de productie worden geïllustreerd aan de hand van de volgende processtappen:

  1. Mogelijke (tussen)opslag van onbewerkte grondstoffen

  2. Voorzien voor verwerking

  3. Plaatsing in de verwerkingsinstallatie of warmtekamer

  4. Goederendoorvoer of uitvoer van de verwerkte materialen

  5. Overdracht van het materiaal tussen de voorbereidings- en verwerkingsinstallatie ter voorbereiding op verdere verwerking

De toegevoegde waarde die kan worden verwacht van automatisering hangt af van het technische proces en de randvoorwaarden (bijv. kosteneffectiviteit en toegankelijkheid). Onze ervaring is dat de integratie van een automatiseringsoplossing het beste werkt wanneer alles, van de analyse van de vereisten tot de implementatie en ingebruikname, de verantwoordelijkheid is van één enkele organisatie. Dit voorkomt interfaceverlies. Wij bieden alle diensten voor uw automatiseringsoplossing uit één hand. We adviseren u graag over de mogelijkheden van een volledig geautomatiseerde warmtekamer 4.0 van DENIOS.

De planning van de afzonderlijke processtappen heeft niet alleen invloed op het ontwerp van de warmtekamer. Er moet ook rekening worden gehouden met de handling van het materiaal. Is er transportmaterieel nodig zoals vorkheftrucks of vatenheffers? Welke werkprocessen moeten worden uitgevoerd door het bedienend personeel? Wat is de mate van automatisering (van nul tot volledig)?

6. Wat zijn de vereisten voor procesdocumentatie en kwaliteitscontrole?

Procesdocumentatie en kwaliteitscontrole ondersteunen het bereidingsproces en moeten daarom worden meegenomen in de procesplanning en de leveranciersselectie. Dit roept ook de vraag op naar de gewenste mate van automatisering. Om een constant hoge materiaalkwaliteit tijdens het hele prepareerproces te garanderen, kan het nodig zijn om de circulatieluchttemperatuur en de kerntemperatuur van elke afzonderlijke container te registreren en op een verifieerbare manier te documenteren.

Nog meer procesbetrouwbaarheid

DENIOS heeft voor een bekende Duitse smeermiddelenfabrikant een warmtekamer met geautomatiseerde procesdocumentatie en kwaliteitscontrole gerealiseerd. De circulatieluchttemperatuur wordt permanent geregistreerd en betrouwbaar doorgegeven met behulp van een evaluatiesectie. Hiervoor worden weerstandsthermometers met radiografische overdracht van meetwaarden in elke container geplaatst. Het DENIOS Premium regelsysteem zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling door op regelmatige en vrij programmeerbare intervallen de werkelijke temperaturen van het product te bepalen en deze naar de evaluatie-eenheid of het controlecentrum te sturen. Op verzoek sturen we u graag de volledige informatie ter referentie.

7. Met welke specifieke vereisten voor de sector moeten rekening worden gehouden?

Branchespecifieke factoren zoals GMP-vereisten in de farmaceutische industrie en HACCP-concepten in de voedingsmiddelenindustrie kunnen het vereistenprofiel aanvullen. GMP: Good Manufacturing Practice HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points *Voor zowel de chemisch-farmaceutische sector als de voedingsmiddelenindustrie bieden wij systemen volgens de GMP-normen. DENIOS realiseert routinematig verwarmingskamers in volledig roestvrij stalen uitvoering. *

8. Hoe belangrijk is internationaliteit voor u bij het selecteren van leveranciers?

Als je bedrijf internationaal gepositioneerd is en je wilt dezelfde productie- en kwaliteitseisen binnen de hele groep realiseren, dan heb je baat bij een leverancier met een overeenkomstig internationaal netwerk dat ook service en onderhoud omvat. Wereldwijd gecertificeerde productieprocessen en producten geven u de zekerheid dat de kwaliteitsbelofte van de leverancier wordt nagekomen.

Partnerschap is onze stelregel. Dankzij haar internationale positionering is DENIOS voorbestemd om een leverancier voor de hele groep te zijn. De DENIOS key account manager is dicht bij u waar ook ter wereld, spreekt de lokale taal en is beschikbaar om de buitenlandse bedrijven te assisteren met het hele gamma van DENIOS diensten. Met aanvullende digitale diensten is DENIOS in staat de klanteninterface wereldwijd holistisch te bedienen met advies, inkoop, service en informatiediensten. We ondersteunen al grote bedrijven uit de meest uiteenlopende branches, zoals Bayer, Volkswagen, Salzgitter, SKF en Deutsche Bahn. We geven u graag uitgebreid advies.

Nutzen Sie unsere Fachberatung!

Kundenindividuelle Beratung, Service und Produktvielfalt sind unsere Stärken.

Unsere Kundenbetreuer sind für Sie vor Ort!

Kostenlose Fachberatung 0800 753 000 3

Vergelijkbare berichten

Laden...
i

De technische informatie op deze pagina is met zorg en naar ons beste weten en overtuiging samengesteld. Niettemin kan DENIOS B.V. geen enkele garantie of aansprakelijkheid aanvaarden, contractueel, rechtmatig of anderszins, voor de actualiteit, volledigheid en correctheid, noch jegens de lezer, noch jegens derden. Het gebruik van de informatie en inhoud voor eigen of derde doeleinden is dan ook voor eigen risico. Neem in ieder geval de plaatselijk en actueel geldende wetgeving in acht.

Menu
Aanmelden
Uw winkelwagenToegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.nl en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00

Welkom op de Nederlandse DENIOS website! Wist u dat DENIOS Benelux een nieuwe website beschikbaar heeft, speciaal voor onze Belgische klanten. Deze website is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Frans. Bekijk www.denios.be