DENIOS B.V
Christiaan Huijgensweg 4
2408 AJ Alphen aan den Rijn

Tel.: +31 172 50 64 66
E-Mail: info@denios.nl
Internet: www.denios.nl

Laboratoriumbenodigdheden: Veilig werken in het laboratorium

DENIOS biedt een uitgebreid productassortiment voor laboratoriumveiligheid. Dit omvat beproefde oplossingen die zorgen voor een veilige omgang met gevaarlijke stoffen in het laboratorium en de wettelijk conforme opslag van gevaarlijke stoffen. Ons assortiment laboratoriumbenodigdheden omvat ook een grote selectie producten voor de bescherming van werknemers. Daarnaast hebben we veel andere praktische artikelen voor laboratoriuminrichting in het programma.

Opslag van gevaarlijke stoffen in het laboratorium

kasten voor gevaarlijke stoffen voor laboratoria

Kasten voor gevaarlijke stoffen maken de veilige opslag in kleinverpakkingen direct in het laboratorium mogelijk. Afhankelijk van de materiaaleigenschappen stelt de laboratoriumapparatuur verschillende eisen aan de kasten voor gevaarlijke stoffen. Als er brandbare stoffen in het laboratorium moeten worden opgeslagen, is een brandwerende kast vereist. Dit beschermt de opgeslagen goederen tegen een kritische temperatuurstijging in geval van brand. Bij agressieve stoffen daarentegen is het van belang dat de laboratorium kast corrosiebestendig is. Voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in uw laboratorium bieden wij kasten voor gevaarlijke stoffen aan in verschillende modellen en afmetingen. In het laboratorium wordt meestal een groot aantal verschillende gevaarlijke stoffen en mengsels gebruikt. Hiervoor zijn kasten met praktische ruimte-indeling leverbaar, die optimale mogelijkheden bieden voor gescheiden of gesorteerde opslag van gevaarlijke stoffen in het laboratorium.

Opvangbakken voor laboratoria

Producten die zijn ontworpen voor de opslag van kleinverpakkingen zijn bijzonder geschikt als opvangbak voor het laboratorium. In de DENIOS online shop vindt u een grote keuze aan opvangbakken voor kleinverpakking van verschillende materialen voor laboratoriumgebruik. Onze laboratoriumschalen van chemisch zeer bestendig polyethyleen bieden langdurige bescherming tegen corrosie bij de opslag van agressieve vloeistoffen in het laboratorium. Voor brandbare vloeistoffen (H224-22) bieden wij laboratoriumschalen van staal aan. Laboratoriumschalen van roestvrij staal zijn niet alleen bijzonder hygiënisch, ze zijn ook geschikt voor het bewaren van brandbare en agressieve stoffen. In ons assortiment vindt u ook praktische laboratoriumschalen die u kunt gebruiken als experimenteerschaal, display schaal of opbergschaal voor laboratoriuminstrumenten.

kleinverpakkingstelling voor laboratoria

Stellingen voor gevaarlijke stoffen zijn een goede manier om kleinverpakkingen in het laboratorium op te slaan om ruimte te besparen. Afhankelijk van de uitvoering zijn deze geschikt voor de opslag van watervervuilende stoffen, brandbare vloeistoffen of agressieve chemicaliën. Praktisch: onze kleinverpakkingstellingen zijn verkrijgbaar als uitbreidbare versie met basis- en aanbouwdelen - zodat u bij de inrichting van het laboratorium flexibel kunt reageren op veranderende ruimtevereisten.

SpillGuard® connect

Veilig verbinding. Innovatief, digitaal lekkagebeheer

Benut de voordelen van digitalisering voor uw lekkagemanagement 4.0: Met de nieuwe, innovatieve lekkagedetector SpillGuard® connect bewaakt u uw opvangbakken centraal via een webapplicatie en wordt u realtime gewaarschuwd bij een lekkage.

Handling van gevaarlijke stoffen in het laboratorium

FALCON veiligheidsverpakkingen

Iedereen die gevaarlijke vloeistoffen moet doseren, decanteren, opslaan en transporteren in het laboratorium kan niet om FALCON heen! FALCON biedt een uitgebreid assortiment professionele veiligheidscontainers en veiligheidsaccessoires voor het veilig en nauwkeurig hanteren van gevaarlijke vloeistoffen.

Tappen in het laboratorium: pompen, trechters en monsternemers

Van de chemische industrie tot farmacie en voeding tot universitair onderzoek: het decanteren en tappen van gevaarlijke stoffen behoort tot de dagelijkse routine in het laboratorium. Laboratoriumpompen, trechters of monsternemers zijn vaak de favoriete laboratoriumapparatuur om deze doseertaken uit te voeren. In onze online shop vindt u laboratoriumpompen met verschillende aandrijfsystemen (handmatig, elektrisch, batterijgevoed) die zijn ontworpen voor kleinere containers. Verschillende trechters en monsternemers voor vloeistoffen, vaste stoffen of viskeuze media maken ook deel uit van het DENIOS-assortiment voor tapwerkzaamheden in het laboratorium.

Chemicaliën sorbents voor laboratoriumwerk

DENSORB absorptiemiddelen in de speciale uitvoering zijn ideaal voor laboratoriumwerk met de meest uiteenlopende gevaarlijke stoffen. Omdat ze een breed scala aan gevaarlijke vloeistoffen met verschillende eigenschappen (zuren, logen en agressieve vloeistoffen) kunnen opnemen, kunnen ze extreem universeel worden gebruikt - perfect voor dagelijks laboratoriumwerk. Gebruik DENSORB absorberende mat als absorberende ondergrond voor laboratoriumwerk, voor snelle en eenvoudige reiniging van laboratoriuminstrumenten of om gemorste vloeistoffen op te nemen. Onze tip: DENSORB speciale bindmiddel met de drievoudige bindmiddelstructuur zijn aan beide zijden versterkt met een vloeistofdoorlatende beschermlaag en zijn daardoor bijzonder schoon en pluisvrij. De gele waarschuwingskleur van de DENSORB chemische bindmiddelen geeft een potentieel gevaar aan en maakt de geabsorbeerde vloeistof duidelijk zichtbaar.

Arbeidsveiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen in het laboratorium

Persoonlijke beschermingsmiddelen voor laboratoriummedewerkers

Bij laboratoriumwerkzaamheden ontstaan ​​verschillende bronnen van gevaar, waardoor medewerkers (ondanks technische veiligheidsmaatregelen) in aanraking kunnen komen met gevaarlijke stoffen. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn daarom onmisbaar voor een uitgebreide werknemersbescherming in het laboratorium. Het DENIOS-assortiment voor laboratoriumbenodigdheden biedt u ook een grote keuze op het gebied van PBM - van beschermende kleding tot beschermende handschoenen en veiligheidsbrillen tot ademhalingsbescherming.

Werkplekken voor gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Werkplekken voor gevaarlijke stoffen beschermen laboratoriummedewerkers bij het omgaan met chemicaliën en zorgen voor naleving van de voorgeschreven grenswaarden voor de werkplek.

Het hoge beschermende effect van de DENIOS-werkplekken voor gevaarlijke stoffen wordt bereikt door verse-luchtgordijnen (ejectortechnologie), die aan de voorkant van het werkoppervlak en aan het plafond worden uitgeblazen. De luchtgordijnen drijven de gevaarlijke dampen naar de achterwand, waar ze gericht worden afgezogen. Het voordeel: door te werken met ejectortechniek is er geen schuifraam nodig. Hierdoor kan men dankzij het resulterende open frontoppervlak barrièrevrij en efficiënt werken.

Nooddouches en oogspoeling

Er is een duidelijke verplichting om nooddouches in het laboratorium te hebben. Oogspoelflessen met steriel spoelmiddel zijn alleen toegestaan ​​als er geen stromend drinkwater voorhanden is. Nooddouches en oogdouches, maar ook praktische combinatiedouches voor uw laboratorium zijn bij DENIOS in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ook kunt u in onze webshop eenvoudig oogspoelflessen bestellen.

Veiligheidsafvalbakken

Laboratoriumafval, zoals vervuilde poetsdoeken, hoort niet bij het gewone huisvuil, maar in speciale afvalbakken. Vlamdovende afvalcontainers maken daarom in veel gevallen deel uit van de benodigde laboratoriumapparatuur. Ze bieden een effectieve bescherming tegen interne branden, bijvoorbeeld door zelfsluitende deksels en vloerventilatie. Nu nieuw: onze innovatieve roestvrijstalen afvalverzamelaar met luchtafvoeraansluiting laat geen gevaarlijke dampen ontsnappen.

Wij helpen u graag!

Of het nu telefonisch, via e-mail of persoonlijk bij u ter plaatse is - wij helpen en adviseren u graag. Neem contact met ons op.

Gratis deskundig advies 0172 - 50 64 66

Extra informatie

FAQ

Notduschen: 10 Fragen, 10 Antworten

Notduschen und Augenspülungen sind essentielle Erste-Hilfe-Einrichtungen bei Kontaminationen. Im DENIOS Notduschen-FAQ finden Sie die Antworten auf häufig gestellte Fragen rund um Körpernotduschen, Augennotduschen und Augenspülflaschen.

Meer informatie
Artikel

2-fach abgesichert mit Notduschen: Sicherheit für Betreiber. Erste-Hilfe für Anwender.

Eine Notdusche ist die wesentliche Erste-Hilfe-Einrichtung, um akute Verletzungen einzudämmen und Folgeschäden zu verhindern. Erfahren Sie, wie sich Betreiber und Installateure durch zertifizierte Produkte besser absichern können und welche Ausstattungsmerkmale für eine optimale Spülwirkung wichtig sind.

Meer informatie
Artikel

Laborabzüge mit Ejektortechnik oder Frontschieber? Der Technikvergleich.

In vielen Laboren werden klassische Laborabzüge mit Frontschieber eingesetzt. In der Praxis bedeutet das Arbeiten hinter der Scheibe jedoch oft erhebliche Abstriche. Die Alternative heißt Ejektortechnik: Wir haben beide Systeme gegenüber gestellt und zeigen Ihnen, welches System die Nase vorn hat.

Meer informatie
Interview

Was ist bei der Planung einer Anlage zur Schadstofferfassung zu beachten?

Sascha Mohe ist DENIOS Produktmanager im Bereich Luft- und Reinigungstechnik und hat als solcher bereits etliche Reinigungsprojekte begleitet. In unserem Experten-Interview verrät er Ihnen, wie Sie passgenauen Schutz vor schädlichen Emissionen mit effizienten Arbeitsabläufen vereinen.

Meer informatie
Case study

Technisches Raumsystem für Labor- und Beprobungsarbeiten bei der Hugo Häffner Vertrieb GmbH & Co. KG

Um Beprobungs- und Laborarbeiten aus den bestehenden Geschäftsräumen ausgliedern zu können, realisierte DENIOS mit der Hugo Häffner Vertrieb GmbH & Co. KG ein technisches Raumsystem. Innerhalb des Raumsystems wird ein definiertes Temperaturniveau gehalten. Eine installierte Schadstofferfassungsanlage schützt die Mitarbeiter bei der Arbeit.

Meer informatie
i

De technische informatie op deze pagina is met zorg en naar ons beste weten en overtuiging samengesteld. Niettemin kan DENIOS B.V. geen enkele garantie of aansprakelijkheid aanvaarden, contractueel, rechtmatig of anderszins, voor de actualiteit, volledigheid en correctheid, noch jegens de lezer, noch jegens derden. Het gebruik van de informatie en inhoud voor eigen of derde doeleinden is dan ook voor eigen risico. Neem in ieder geval de plaatselijk en actueel geldende wetgeving in acht.

Menu
Aanmelden
Uw winkelwagenToegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.nl en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00

Welkom op de Nederlandse DENIOS website! Wist u dat DENIOS Benelux een nieuwe website beschikbaar heeft, speciaal voor onze Belgische klanten. Deze website is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Frans. Bekijk www.denios.be