DENIOS B.V
Christiaan Huijgensweg 4
2408 AJ Alphen aan den Rijn

Tel.: +31 172 50 64 66
E-Mail: info@denios.nl
Internet: www.denios.nl

Uw expert voor het veilig omgaan met lithium-ion accu's

Lithium-ion accu's veilig opslaan

Correcte opslag van lithium-ion accu's zorgt voor operationele veiligheid op de werkvloer en voldoet aan de verzekeringseisen. Onze opslag in stellingen, betreedbare container en opslagkasten bieden volledige brandwerendheid en brandalarm- en blustechnologie om batterijen van elke grootte en hoeveelheid veilig op te slaan.

Oplossingen voor opslag

Laad lithium-ion accu's op de juiste manier op

Het opladen van lithium-ion accu's verhoogt het risico op thermische runaway. Onze oplaadkasten en laadruimtes zijn uitgerust met intelligente sensoren die gecontroleerd laden mogelijk maken en in geval van nood alarmeren en brandblussystemen activeren.

Oplossingen voor opladen

Ga op de juiste manier om met defecte lithium-ion accu's

Als lithium-ion accu's beschadigd zijn, hebben ze een hoog risicopotentieel. Ze moeten onmiddellijk worden gescheiden en veilig worden bewaard totdat ze op de juiste manier kunnen worden afgevoerd. Onze hoogwaardige transportkisten bieden bescherming bij een thermal runaway.

Oplossingen voor defecte accu's

Vervoer lithium-ion accu's in overeenstemming met de wetgeving

Lithium-ion accu's zijn tijdens het transport onderworpen aan de voorschriften voor gevaarlijke goederen. Afhankelijk van de staat van de batterij worden er hoge eisen gesteld aan de verpakking. Wij bieden goedgekeurde transportkisten voor prototypes, onbeschadigde, beschadigde, defecte of kritiek defecte accu's.

Oplossingen voor transport

Lithium-ion accu's professioneel testen

Voordat nieuw ontwikkelde lithium-ion accu's of producten die ermee worden gebruikt kunnen worden geïntroduceerd, moeten ze uitgebreid worden getest door de fabrikant. Wij ontwikkelen professionele testruimtes voor lithium-ion accu's volgens uw individuele specificaties.

Bekijk onze testruimtes
Profiteer van onze kennis!

Expertise en advies op het gebied van lithium-ion accu's

Wij zien het als onze taak om onze kennis door te geven. Alleen zo kunnen we de omgang met lithium-ion accu's nog veiliger maken.

Lithium-ion accu's veilig opslaan

Lithium-ion accu's veilig opslaan

Of u nu kleine hoeveelheden met een lagere capaciteit opslaat of grotere hoeveelheden krachtigere lithium-ion accu's - u moet ervoor zorgen dat uw verzekeringsdekking gegarandeerd is en dat werknemers en het milieu beschermd blijven. U moet er ook voor zorgen dat opgeslagen lithium-accu's niet worden beschadigd door een onjuiste opslagmethode. Onze systemen hebben een volledige structurele brandbeveiliging en aanvullende uitrustingen voor technische brandbeveiliging om lithium-ion-accu's veilig en volgens de wet voor elke toepassing op te slaan.

Opslagcompartimenten voor Lithium-Ion Accu's

Met het betreedbare brandveilige opslag compartiment WFP Li-Ion hebben we een efficiënt opslagsysteem ontwikkeld dat is ontworpen als snelle opslag voor kleinere accuformaten of elektrische apparaten, als analytisch laboratorium of als tijdelijke opslag voor verzending of voor defecte lithium-ion accu's. Het biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor ruimtegebruik en opslag, naar keuze met enkele of dubbele deuren met sluitvolgorderegeling voor een betrouwbare afsluiting. Dankzij 90 minuten volledige brandwerendheid met certificering kunt u de WFP Li-Ion direct in uw werkomgeving integreren zonder dat u veiligheidsafstanden hoeft aan te houden - binnen of buiten gebouwen. Dit geldt ook voor het RFP LI-Ion stelling-opslagsysteem, de eerste keuze wanneer grotere hoeveelheden of grotere lithium-ion accu's moeten worden opgeslagen. Dankzij een geïntegreerde stelling voor zware lasten met verstelbare opslagniveaus kan de binnenruimte optimaal worden gebruikt en kunnen lithium-ion accu's afzonderlijk, in dozen, op pallets of speciale frames worden opgeslagen. De legborden bestaan ​​uit thermisch verzinkte, uitneembare roosters. De dubbele deuren bieden gemakkelijke toegang voor het laden en lossen van de voorraad. De RFP 115 Li-Ion is onze compacte variant voor de veilige en ruimtebesparende opslag van lithium-ion accu's dichtbij de werkplek. De RFP SD Li-Ion heeft grote schuifdeuren voor maximale opslagcapaciteit. Op basis van uw risicobeoordeling biedt DENIOS een uitgebreid assortiment accessoires voor alle opslagsystemen, zoals state-of-the-art brandalarm- en blustechnologie voor nog meer veiligheid.

Opslagkasten voor lithium-ion accu's

Voor de passieve opslag van kleine hoeveelheden lithium-ion accu's met een laag tot gemiddeld vermogen hebben wij de SafeStore veiligheidskasten ontwikkeld. Ze bieden 90 minuten brandwerendheid van binnen en van buiten. Het SafeStore-Pro-model heeft ook een geïntegreerd 3-traps waarschuwings-/brandblussysteem. Dit herkent direct of er brand in de kast is en wordt automatisch geactiveerd. Met de optioneel verkrijgbare communicatiemodule kunt u ook via het mobiele netwerk een alarm naar maximaal 5 vrij te kiezen ontvangers sturen. Noodmaatregelen kunnen snel worden uitgevoerd en medewerkers kunnen worden geëvacueerd. De lithium-ion kasten zijn standaard voorzien van een geïntegreerde transportsokkel. Dit maakt snel transport naar een veilige locatie buiten het gebouw mogelijk en helpt verdere schade aan gebouwen en mensen te voorkomen.

Laad lithium-ion accu's op de juiste manier op

Bijzondere voorzichtigheid is geboden bij het opladen van lithium-ion accu's, aangezien er een verhoogd risico op thermische runaway bestaat. Vooral als defecte accu's aan laadspanning worden blootgesteld of niet goed worden opgeladen. Om deze reden moet het opladen altijd worden gecontroleerd, ook voor verzekeringsbescherming. In de brandveilige SmartStore oplaadkasten en WFP Li-Ion opslagcompartiment neemt de geïntegreerde conditiebewaking met hoogwaardige sensoren en regeltechniek deze taak over. In geval van nood wordt een alarm geactiveerd, doorgestuurd naar het gebouwbeheersysteem en worden blus- of brandonderdrukkingssysteem geactiveerd.

Oplaadkasten voor lithium-ionbatterijen

Lithium-ion oplaadkasten uit de SmartStore-serie zijn de veilige en ideale oplossing voor het opladen van apparaat- en gereedschapsaccu's in het dagelijkse werk. Alle kastmodellen zijn uitgerust met geïntegreerde veiligheidscontactdozen voor het aansluiten van opladers. Afhankelijk van de uitvoering hebben SmartStore laadkasten technische ventilatie om warmteontwikkeling in het interieur van de kast te voorkomen. In het assortiment vindt u lithium-ion-oplaadkasten in verschillende beproefde afmetingen: van grotere uitvoeringen met maximaal 60 contacten tot compacte uitvoeringen en bijzonder ruimtebesparende onderbouwkasten. Er zijn ook modellen beschikbaar met een lockersysteem voor het afzonderlijk opladen van lithium-ion accu's en die zijn beveiligd tegen onbevoegde toegang. Wat alle lithium-ion oplaadkasten onderscheidt, is de 90 minuten durende brandveiligheid van buiten en van binnen. Afhankelijk van de uitvoering biedt het geïntegreerde 3-traps waarschuwings-/brandblussysteem nog meer veiligheid bij het opladen van lithium-ion-accu's. De intelligente sensortechniek met rookmelder en temperatuursensor slaat bij rookontwikkeling alarm, dat via het potentiaalvrije contact wordt doorgegeven aan het centraal beheersysteem. Met de optioneel verkrijgbare communicatiemodule kunt u ook via het mobiele netwerk een alarm naar maximaal 5 vrij programmeerbare ontvangers sturen. Bij modellen met een geïntegreerd aërosolbrandblussysteem wordt dit automatisch geactiveerd als de kritische interne temperatuur wordt overschreden, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor nood- en evacuatiemaatregelen.

Betreedbaar opslagcompartiment voor lithium-ionbatterijen

Het betreedbare opslagcompartiment met brandbeveiliging WFP Li-Ion met gecertificeerde brandwerendheid aan beide zijden tot 90 minuten biedt grenzeloze mogelijkheden voor het gebruik van de ruimte dankzij het uitgebreide DENIOS assortiment. Als grotere hoeveelheden lithium-ion-accu's moeten worden opgeladen, mogen gelijktijdige laadprocessen niet leiden tot overbelasting van het netwerk. Hier komt het intelligente laadmanagement om de hoek kijken: de WFP LI-ION kan worden uitgerust met de nieuwste besturingstechnologie, die indien nodig een slimme verdeling van de energiestromen initieert op basis van de bestaande huidige capaciteiten. De sensoren registreren ook continu een breed scala aan parameters, zoals temperatuurregeling. De optionele technische ventilatie voorkomt warmteontwikkeling die kan optreden bij het opladen van lithiumbatterijen. In geval van nood kunnen alarmen automatisch worden geactiveerd en vergrendelings- of blussystemen worden geactiveerd. Als er schappen worden opgesteld, adviseren wij het gebruik van blus-aërosoltechnologie, aangezien het blusmiddel optimaal over de opslagniveaus wordt verdeeld.

Ga op de juiste manier om met defecte lithium-ionbatterijen

In het dagelijkse gebruik kunnen lithium-ion accu's worden beschadigd door een breed scala aan gebeurtenissen en invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld door mechanische schade, onjuiste opslag of onjuiste belading. Het probleem: defecte lithiumbatterijen hebben een extreem hoog risicopotentieel. Vooral bij defecte lithium-ion batterijen is er een groot risico op "thermal runaway", een onstuitbare kettingreactie die kan leiden tot brand of barsten. Om uw medewerkers, productiefaciliteiten en het milieu te beschermen bij een reactie, moeten defecte lithium-ion batterijen onmiddellijk worden gescheiden en veilig worden opgeslagen totdat ze vakkundig worden verwijderd. Het DENIOS-assortiment biedt voor dit geval

Transportkisten voor beschadigde lithium-ion accu's

DENIOS biedt professionele opslag- en transportboxen die optimaal ingezet kunnen worden als opslagkisten voor defecte lithium-ion accu's. De speciale kisten zijn gemaakt van kunststof, aluminium, staal of RVS en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Op aanvraag zijn ook speciale afmetingen mogelijk. Afhankelijk van het model worden verschillende brandvertragers gebruikt als vulmateriaal. Bijvoorbeeld PyroBubbles®, een blusmiddel voor vaste en vloeibare brandbare stoffen dat positief is getest door de MPA Dresden volgens DIN EN 3-7, als losse korrels of in praktische PE-kussenvorm. Afhankelijk van de risicobeoordeling, prestaties en toestand van de opgeslagen lithium-ion accu's, bieden onze transportkisten toepassingen met specifieke veiligheidsnormen en betrouwbare bescherming tegen exotherme reacties tot 100% controle van een mogelijke thermische runaway. Praktisch: Veel van de kisten zijn ook geschikt voor later transport en beschikken over de juiste transportgoedkeuringen voor defecte/beschadigde of ernstig defecte lithiumbatterijen.

Lithium-Ion Accu's transporteren in overeenstemming met de wet

Lithiumbatterijen zijn toegewezen aan UN-nummers 3090/3091 (lithium-metaal-batterijen) en UN 3480/3481 (lithium-ion-batterijen) als gevaarlijke goederen van klasse 9. Dit betekent dat lithiumbatterijen tijdens het transport onderworpen zijn aan de voorschriften voor gevaarlijke goederen en dat aan speciale vereisten voor transportverpakkingen moet worden voldaan. Over het algemeen moeten transportverpakkingen met UN-goedkeuring worden gebruikt bij het transport van lithium-ion accu's over de weg, per spoor, per schip of door luchtvracht afhankelijk van de staat van de lithiumbatterijen moet de transportkist een geschikte typegoedkeuring hebben en voldoen aan bepaalde verpakkingsvoorschriften volgens ADR. DENIOS biedt u de juiste transportoplossingen.

Transportboxen voor Lithium-Ion Accu's

Of het nu gaat om prototypen, kleine series, onbeschadigde, beschadigde, defecte, kritiek defecte of lithiumbatterijen bestemd voor recycling: het DENIOS-assortiment biedt voor elke behoefte een passende en goedgekeurde transportoplossing. Onze hoogwaardige transportboxen voor lithium-ion accu's zijn gemaakt van kunststof, aluminium, staal of roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, op aanvraag ook in speciale afmetingen. Een veilig en wettelijk conform transport van lithiumbatterijen wordt gegeven in combinatie met het juiste vulmateriaal. Afhankelijk van het model worden verschillende brandvertragers gebruikt als vulmateriaal. Bijvoorbeeld PyroBubbles®, een blusmiddel voor vaste en vloeibare brandbare stoffen dat positief is getest door de MPA Dresden volgens DIN EN 3-7. De geëxpandeerde glaskorrels worden afgevuld in de lithium-ion transportbox of in de vorm van praktische PE-vulkussens. Andere modellen gebruiken een absorberende vulling van getextureerde glasvezel die de lithium-ion accu's stevig omsluit.

Professioneel testen van lithium-ion accu's

Voordat nieuw ontwikkelde lithium-ion accu's of producten die ermee worden gebruikt, zoals huishoudelijke apparaten, gereedschap of elektrische voertuigen, voor de markt worden toegelaten, moeten ze uitgebreid worden getest. Het plannen van een veilige testomgeving moet rekening houden met veel klantspecifieke aspecten. DENIOS ontwikkelt lithium testruimtes bijna uitsluitend volgens uw individuele klantspecificaties. U profiteert van voordelige serieproductie, individueel design en de kennis van de experts op het gebied van brandveiligheid.

Testruimten voor lithium-ion accu's

DENIOS streeft ernaar containers te bouwen die perfect aan uw eisen voldoen en het hoogste niveau van veiligheid bieden - vooral bij het testen van lithium-energieopslagapparaten. Het begint allemaal met een persoonlijk advies en de analyse van uw individuele wensen. Onze engineers werken vervolgens samen met u het optimale concept uit op basis van verschillende aspecten zoals ruimtebehoefte, locatie (binnen of buiten), apparatuur en veiligheidsvoorzieningen. Een breed team van specialisten ontwikkelt vervolgens een oplossing op maat volgens uw specificaties: holistisch en vakkundig. "Made by DENIOS" staat voor de hoogste kwaliteit van een en dezelfde leverancier.

De belangrijkste functie van een testruimte is het simuleren van stresssituaties. Deze simulatie van stressvolle situaties voor lithium-energieopslag vereist procesafhankelijke functionaliteiten uit de testomgeving. Met individuele uitrustingsopties bieden testruimten van DENIOS de mogelijkheid om verschillende belastingscenario's binnen de ruimte te simuleren of te ondersteunen.

De verscheidenheid aan apparatuur van DENIOS maakt het mogelijk om lithium testkamers precies volgens uw specificaties te bouwen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe uitrustingsoptie voor onze testruimtes. Wij bieden temperatuurgecontroleerde testkamers met een instelbaar temperatuurbereik van -40°C tot +110°C. Dit betekent dat er nu uitgebreide testmogelijkheden voor u beschikbaar zijn in een nog groter temperatuurbereik.

De DENIOS service voor u: Wij leveren u een turnkey systeem, uiteraard verzorgen wij ook de aansluiting, completeren deze met uw apparatuur of stellen ons pand ter beschikking voor uw eigen interieurinrichting.

Kennis rondom de veilige omgang met lithium-ion accu's

Wij zien het als onze taak om onze kennis door te geven. Alleen zo kunnen we de omgang met lithiumbatterijen nog veiliger maken. Voor elk individu en voor het gemeenschappelijke doel om uw medewerkers en het milieu te beschermen. Bij ons vindt u tal van handige aanbiedingen. Download nuttig informatiemateriaal, lees onze gratis gids in het DENIOS-magazine, ontmoet ons op actuele branche-evenementen of profiteer van de mogelijkheid voor individueel advies van ons team van experts

Laden...

Maak gebruik van ons deskundig advies!

Individueel klantadvies, service en product variatie zijn onze sterke punten.

Onze accountmanagers staan ​​voor u klaar!

Gratis deskundig advies 0172 50 64 66
Menu
Aanmelden
Uw winkelwagenToegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.nl en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00

Welkom op de Nederlandse DENIOS website! Wist u dat DENIOS Benelux een nieuwe website beschikbaar heeft, speciaal voor onze Belgische klanten. Deze website is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Frans. Bekijk www.denios.be