DENIOS B.V
Christiaan Huijgensweg 4
2408 AJ Alphen aan den Rijn

Tel.: +31 172 50 64 66
E-Mail: info@denios.nl
Internet: www.denios.nl

Intralogistiek voor gevaarlijke stoffen: efficiënt en veilig!

De intralogistiek van gevaarlijke stoffen stelt bedrijven voor bijzondere uitdagingen. Het is belangrijk om transportroutes en processtappen niet alleen efficiënt, maar vooral veilig te maken. Want het transport, de handling en opslag en het ophalen van containers leiden tot een verhoogd ongevallenrisico. Beschadigingen die leiden tot ongecontroleerde lekkage van gevaarlijke stoffen moeten koste wat kost worden voorkomen.

DENIOS veiligheidsproducten beperken de transportrisico's tot een minimum en zorgen voor een veilige en efficiënte behandeling van gevaarlijke stoffen in uw bedrijf.

Veiligheid en ergonomie bij het hanteren van vaten

In veel bedrijven worden gevaarlijke stoffen opgeslagen in vaten. De noodzaak van veilig en ergonomisch vervoer wordt echter vaak onderschat. Onjuiste behandeling kan leiden tot ernstige milieu- en gezondheidsrisico's: Als een vat kantelt of valt, leidt dat al snel tot schade of het ongecontroleerd weglekken van gevaarlijke stoffen. Bovendien worden werknemers blootgesteld aan zware fysieke belasting door het handmatig transporteren, tillen of vasthouden van vaten. DENIOS biedt een uitgebreide selectie van geschikte arbeidsmiddelen om de risico's van het intern transport van gevaarlijke stoffen in vaten tot een minimum te beperken.

Vatenrollers: het universele artikel voor eenvoudig transport

Met onze razend populaire vatenwagens kunnen staande vaten gemakkelijk worden gemanoeuvreerd, zowel op de werkplek als bij transport over korte afstanden. Dankzij hun lichte, ruimtebesparende constructie en bijzondere wendbaarheid zijn onze vatenwagens ideaal voor gebruik in ruimtes met beperkte ruimte.

Ontdek de vatenrollers

Vatenwagens: goederen transporteren nog nooit zo makkelijk

Met een vatenwagen kunnen zware vaten met aanzienlijk minder inspanning over lange afstanden worden getransporteerd. Een geïntegreerde transportvergrendeling (zoals een riem of ketting) zorgt voor een veilige grip. Sommige modellen hebben de optie van extra functies, bijv. functie voor het laden van opvangbakken.

Ontdek de vatenwagens

Vatenlifters: laad pallets en opvangbakken in een tijdbesparende manier

DENIOS vatenheffers zijn onmisbaar in het productieproces. Ze maken energiebesparend en nauwkeurig heffen en dalen van vaten mogelijk, wat door een hefdissel of voethydrauliek wordt uitgevoerd. Standaard geïntegreerde stuurwielen zorgen voor een goede manoeuvreerbaarheid en maken transport over kortere afstanden mogelijk.

Ontdek de vatenlifters

Vatenklemmen: Makkelijk liften van vaten in moeilijk bereikbare plekken

Ideaal voor speciale toepassingssituaties, zoals de behandeling van bergingsvaten of het gericht tillen van een vat uit de achterste rij. Voor speciale vatenhandling zijn kraanopzetstukken of vatenklemmen het middel bij uitstek. Zij bestaan uit een stalen of flexibele ketting die eenvoudig aan een kraan wordt gehaakt.

Ontdek de vatenklemmen

Vorkheftruck aanboudelen: gemotoriseerd transport over lange afstanden

Moeten vaten vaak over lange afstanden en in openlucht worden vervoerd? Maar u wilt geen compleet nieuwe machine kopen? Geen probleem. Met praktische hulpstukken kan uw vorkheftruck achteraf worden uitgerust om vaten op te pakken en te vervoeren. De gelaste stalen constructies worden eenvoudig opgepakt met de vorken van de vorkheftruck.

Naar de vorkheftruck aanbouwdelen

mobiele pompsystemen: Flexibele verwijdering direct op de plaats van gebruik

Mobiele pompsystemen zijn speciaal ontwikkeld voor de flexibele overdracht of verwijdering van chemicaliën of minerale olieproducten op verschillende locaties. Met de vatenwagen waaraan het pompsysteem is bevestigd, kan het vat snel naar de respectieve vulplaats worden gebracht. Mobiele pompsystemen zijn verkrijgbaar met verschillende aandrijvingen.

Naar de mobiele pompsystemen

Producten voor de Ex-zone: Vermijden van ontstekingsbronnen bij het optillen en vervoeren

Niet alleen bij het gebruik van elektrische apparatuur kunnen ontstekingsbronnen ontstaan. Bij het verplaatsen van vaten met mechanische hulpmiddelen kunnen door wrijving mechanisch vonken ontstaan. Statische lading moet ook worden uitgesloten als ontstekingsbron in Ex-ruimten. Producten zoals de vatenwagen Secu Comfort of de vatenlifter Secu Ex van DENIOS zijn daarom volledig geleidend ontworpen, zodat ze niet via een direct aangesloten potentiaalvereffening geaard hoeven te worden.

Slim omgaan met kleine verpakkingen

Het vervoer op locatie van gevaarlijke stoffen in kleine verpakkingen zoals bussen en flessen vereist de grootste zorg en aandacht. Tijdens het transport kan snel en mogelijk ongemerkt druppelverlies optreden, waarmee medewerkers per ongeluk in aanraking kunnen komen. Ook bestaat het risico dat het lek met de voeten of wagens wordt verspreid. De oplossing: Mobiele opvangbakken en slimme multifunctionele hulpmiddelen waarmee de gebruikelijke DENIOS veiligheidsnormen ook bij het transport en de omgang met gevaarlijke stoffen binnen het bedrijf kunnen worden gehandhaafd.

Mobiele opvangbakken: Effectief lekkages voorkomen op transportroutes

Mobiele opvangbakken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Wij bieden effectieve handling- en opslagoplossingen voor de veilige omgang met gevaarlijke stoffen in kleine ruimtes en gangen. Dankzij soepele stuurwielen en optionele schuifbeugels zijn ze comfortabel en veilig te manoeuvreren.

Ontdek de opvangbakken

Kunststof transportwagen: moeiteloos kleine containers vervoeren

Bij de opslag van gevaarlijke stoffen is geschikte insluitingsapparatuur verplicht. Maar bovenal brengt transport een verhoogd risico op ongevallen en lekkages met zich mee. U kunt veilig rijden met onze transportwagen van zeer resistente kunststof. Met zijn kuip biedt hij niet alleen doeltreffende bescherming tegen lekkende vloeistoffen, maar stelt hij de gebruiker ook in staat deze veilig, snel en ergonomisch te vervoeren.

Naar de transportwagen

Transportwagen met verwijderbare lekbak

Een praktische 2-in-1 oplossing voor de behandeling van gevaarlijke stoffen in kleine containers zijn transportwagens met afneembare lekbakken. De combinatie van robuuste stalen trolley en chemisch bestendige polyethyleen lekbak is ideaal voor dagelijkse transporttaken waarbij niets mis mag gaan.

Naar de transportwagens

Plank- en tafelwagens met lekbak

Mobiliteit voor kleine containers op meerdere niveaus: Met tafel- en legbordwagens met geïntegreerde stalen of kunststof bakken kunt u kleine bakken niet alleen veilig, maar ook bijzonder plaatsbesparend transporteren. In de DENIOS onlineshop vindt u modelvarianten met maximaal 3 niveaus.

Naar de transport en tafelwagens

Perfect beschermd transport van gasflessen

Het vervoer van gassen onder druk brengt speciale gevaren voor de arbeidsveiligheid met zich mee. Stoten, gooien en liggend rollen zijn absoluut taboe bij het vervoer van gasflessen. In het algemeen mogen gasflessen niet door mensen worden gedragen of staand worden gerold. Gebruik in plaats daarvan gasflessenwagens en transportrekken van DENIOS. Deze professionele hulpmiddelen worden vooral aanbevolen bij regelmatige activiteiten en beschikken over talrijke veiligheidsvoorzieningen die effectief voorkomen dat gasflessen tijdens het transport omvallen, wegrollen of tegen elkaar stoten.

Gasflessenwagen: gasflessen veilig en ergonomisch vervoeren

Het gewicht van een gasfles kan meer dan 70 kg bedragen. Dit vormt een niet te onderschatten risico op letsel - vooral bij handmatig transport. Niet alleen kunnen mensen zich verwonden aan de gascilinder als deze verkeerd wordt gehanteerd. Ook het risico van beschadiging van de gasfles is sterk verhoogd. Gasflessenwagens van DENIOS maken een veilige hantering zonder zwaar tillen mogelijk.

Naar de gasflessenwagens

Transportrekken en transporteerbare gasflessenpallets: Professionele oplossingen voor grotere hoeveelheden

Indien grotere hoeveelheden gascilinders over langere afstanden moeten worden vervoerd, is speciale apparatuur vereist. Transport met een vorkheftruck, palletwagen of kraan mag alleen plaatsvinden als de gasflessen op daarvoor bestemde transportrekken worden geplaatst en goed worden vastgezet. In het DENIOS assortiment vindt u zowel transportrekken voor gasflessen als kraanbare gasflessenpallets.

Naar de transportpallets

Productbehandeling in de opslag voor gevaarlijke stoffen

Apparatuur voor de opslag van gevaarlijke stoffen en brandbeveiliging

Optimaliseer de productbehandeling in uw magazijn voor gevaarlijke stoffen met de juiste modules uit ons uitgebreide uitrustingsprogramma. Bijvoorbeeld met draagrails voor exacte positionering van pallets en optimale benutting van de ruimte. Of met verschillende transportsystemen voor efficiënt laden.

Ongeacht of het gaat om een betreedbare opslag voor gevaarlijke stoffen of een opslagsysteem voor gevaarlijke stoffen, u beschikt over een groot aantal mogelijkheden om het magazijn voor gevaarlijke stoffen aan te passen aan uw behoeften op het gebied van ruimtegebruik. Ontdek nu ons complete assortiment apparatuur voor efficiënte productverwerking in uw magazijn voor gevaarlijke stoffen.

Gevaarlijke stoffen veilig verpakken

Het veilige vervoer van gevaarlijke stoffen begint met een geschikte verpakking. Want die moet optimaal zijn afgestemd op de betreffende stofeigenschappen en hoeveelheden. Ongeacht of het om gevaarlijke vloeistoffen of kritische vaste stoffen gaat: In het DENIOS assortiment vindt u een uitgebreid assortiment veiligheidscontainers voor de meest uiteenlopende doeleinden - van flessen tot ASP containers. Voor het wettelijk verplichte transport buiten het bedrijfsterrein bieden wij bovendien vele containers met UN-transportgoedkeuring aan.

Gevaarlijke vaste stoffen kunnen in veel verschillende vormen voorkomen: Als korrels of in poedervorm, als metaalresten, pasteuze stoffen of zelfs als afvalmateriaal zoals poetslappen verontreinigd met gevaarlijke vloeistoffen. Met het toenemende gebruik van lithium-ion-technologie wordt ook de veilige opslag en verwijdering van oude en mogelijk kritieke energieopslagapparaten een probleem. U vindt de juiste oplossingen in het DENIOS assortiment.

Als in het bedrijf gevaarlijke vloeistoffen worden gebruikt, zijn enerzijds containers nodig voor kleine hoeveelheden op de werkplek. Maar ook de levering van enkele honderden liters in vaten, IBC's tot grote opvangtanks is vereist. Als gevaarlijke stoffen het bedrijfsterrein verlaten, bijvoorbeeld als afvalproducten, zijn speciaal goedgekeurde producten nodig.

Wij helpen u graag!

Of het nu telefonisch, via e-mail of persoonlijk bij u ter plaatse is - wij helpen en adviseren u graag. Neem contact met ons op.

Gratis deskundig advies 0172 - 50 64 66

Gerelateerde artikelen

Artikel

Veilige omgang met gasflessen

In veel bedrijven worden dagelijks gasflessen gebruikt. Maar hoe zorg je voor een veilige hantering, bijvoorbeeld bij het wisselen van flessen? En hoe kunnen gasflessen goed worden vervoerd? We laten u kennismaken met enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen en voorschriften.

Meer informatie
Artikel

Calamiteitenplan voor lekkage in 10 stappen

Elke faciliteit die gevaarlijke materialen gebruikt, verwerkt of opslaat, moet een calamiteitenplan voor lekkage hebben. Het DENIOS 10-stappen noodplan leidt u veilig en systematisch door het opruimen van de lekkage.

Meer informatie
i

De technische informatie op deze pagina is met zorg en naar ons beste weten en overtuiging samengesteld. Niettemin kan DENIOS B.V. geen enkele garantie of aansprakelijkheid aanvaarden, contractueel, rechtmatig of anderszins, voor de actualiteit, volledigheid en correctheid, noch jegens de lezer, noch jegens derden. Het gebruik van de informatie en inhoud voor eigen of derde doeleinden is dan ook voor eigen risico. Neem in ieder geval de plaatselijk en actueel geldende wetgeving in acht.

Menu
Aanmelden
Uw winkelwagenToegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.nl en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00

Welkom op de Nederlandse DENIOS website! Wist u dat DENIOS Benelux een nieuwe website beschikbaar heeft, speciaal voor onze Belgische klanten. Deze website is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Frans. Bekijk www.denios.be